Okategoriserade

Anne von Porat om sina skönhetstips

Vad är skönhet för dig?

Det viktigaste som finns när det gäller skönhet är att förstå att skönheten ligger i betraktarens ögon. Ingen kan bestämma vad jag ska tycka är vackert. Ingen kan bestämma vilken smak jag ska ha som person. Ingen kan säga “detta är den vackraste kvinnan i världen” så länge jag inte tycker det kan ingen tala om för mig vem jag ska tycka är vackrast i världen. Ett uttryck som vackrast finns inte för var och en bestämmer själv vad som är vackert. Om man tittar på mannekänger både män och kvinnor så har alla en gemensam drag och det är att de är androgyna. Androgyn innebär att de både ser manliga och kvinnliga ut. Går nästan inte ens att se om det är en man eller kvinna med andra ord. Det är oftast den homosexuella mannen som har fått definera vad som är skönhet. De har då valt män med feminina drag eller kvinnor med maskulina drag dvs androgyna drag. En homosexuell man kan inte bestämma vad jag som hetrosexuell ska tycka är vackert lika lite som jag kan inte bestämma vad en homosexuell ska tycka är vackert. Jag gillar inte kvinnor som ser manliga ut eller män som ser kvinnliga ut så hur ska då dessa ideal tvingas på mig? Det är som att en gris ska välja ut den snyggaste grisen och säga till katten dett är det vackraste djur som finns. En gris kan inte avgöra vad en katt ska tycka är vackert. Därför finns det inget värre i mina öron när folk ska jämföra utseende eftersom vi alla har våran unika smak för vad vi tycker är vackert. Finns inget värre än när mina väninnor ska skryta om att de kunde ha blivit modeller eller att alla stöter på dem i hopp om att jag ska förstå att de ser bättre ut än genomsnittet. Oavsett hur mycket en människa skryter så blir de inte vackrare i mina ögon. Endast jag själv avgör vad jag tycker är vackert. Därför har jag heller ingen press på mig att jämföra mig med någon annan för jag vill vara unik och inte likna någon annan. Jag klarar inte ens av om något säger att jag liknar en viss kändis i tron på att jag då ska bli glad. Jag vill inte likna någon för jag vill vara unik. Resten av befolkningen kan tävla med varandra eller glädjas över vilka de liknar bara de lämnar mig utanför denna galenskap då jag vill vara unik och är nöjd med mig själv oavsett vilka som håller med mig eller inte. Jag vill inte ens att folk håller med mig bara de låter mig vara utanför. Jag vill vara min egen jag vill tycka som jag vill och jag vill inte att någon människa lägger sig i vad jag anser är vackert. Jag vill heller inte avslöja vad jag anser är vackert då det för mig är privat och jag vill ej att någon kopierar det jag anser är vackert.

Hur många av mina vänner har inte jämför sig med mig tror ni? Många försöker övertyga mig om att de är vackrare än mig som om jag hade anmält mig till en skönhetstävling. De pratar som om de vore 5 år gammla fast att det är vuxna kvinnor. De försöker få det till att de ser häften så unga ut som jag gör och dubbelt så vackra. Tänk om varje idiotisk ord skulle kosta pengar då skulle dessa människor med sina usla självförtroenden inte ens ha råd att sitta på en trottoar och tigga. Tänk om folk bara kunde låta mig vara i fred och sluta jämföra sig med mig och sluta jämföra sig med resten av världens människor och lägga sin energi på att lyckas som människa i stället.

Är det inte bra att vi alla tycker olika för hur skulle världen se ut om alla kvinnor stötte på en och samma man? Förstår ni själva inte hur ologisk det är att ens jämföra utseende eller tävla i utseende? Nästa gång får vi hålla en tävling i vilken myra som är snyggast för jag kan knappt skilja på människors ansikten och ser bara en massproduktion av människor som tävlar i något jag inte ens ser någon skillnad på. Försök urskilja en myras utseende från en annan myra innan ni ber mig välja vem som är snyggast. När en människa jämför utseende så inser jag att de har en lägre IQ och då finns det inget mere jag kan göra åt deras problem. Jag orkar inte ens längre låtsas som om jag tycker att jämförandet av utseende är något normalt. Det är det onormalste jag har mött i mänskligheten. Då ska jag hädanefter bestämma vilken färg alla människor måste älska samt vilken maträtt folk gillar. Den som inte tycker som jag ska fänglas, eller? Du kan rösta fram en bra produkt men du kan inte rösta fram en bra människo utseende. Du kan rösta på det du kan ta på, men du kan inte rösta på abstrakta saker. För jag är också född människa och vet att min smak är inte lik någon annans smak. Om jag nu vet detta då vet jag också att ingen annan kan tycka som jag.

Hur ser dina hudvårdsrutiner ut?
Något jag inte kan vara utan är turkisk kaffe som jag blandar ihop med flytande tvål och masserar både ansikte och kropp med. Min hy får lyster och alla döda hudceller försinner. Som bloggare på elitnivå har jag fått prova massor av olika märken och ingen har hittils hållit måttet för att ta bort döda hudceller. Även om jag har rengjort huden med diverse onödiga produkter så har jag till slut ändå fått avsluta med min egen blandning av peeling dvs turkisk kaffe med flytande tvål. Jag tror inte att hudvård genom produkter är lösningen eftersom vår hud förnyas inifrån och inte utifrån. Då kan vi börja smörja in oss med folsyra i tron på att vi får i oss näring genom huden till våra organ. Huden är ett organ och vi kan endast underhålla den via den mat vi äter och inte genom produkter vi använder. Jag önskar att produkterna kunde göra någon nytta, men i så fall skulle jag ljuga.

Har du någon favorit produkt?
Ja turkisk kaffe med flytande två.

Har du någon behandling kan du rekommendera ?
Ja botox är absolut det bästa du kan göra för att bevara din hy.

Har du köpt någon produkt som du inte tycker uppfyller kraven?
Som bloggare har jag fått allt gratis men om jag ska välja produkt som inte uppfyller kraven så är det väl dyra märken som lovar att rynkor försvinner och det händer ingenting. Tex Dermalogicas produkter som är dyra och det händer exakt ingenting med huden hur länge man än använder produkten.

 

Anne

 

Annes blogg Veckomagasinet