Hälsa

Fokus på vatten

Du kommer väl ihåg att dricka vatten? Vattenbrist på en till två procent gör att vi har svårare att koncentrera oss. Vatten är viktigt för vår hälsa och huden. Vatten är livsnödvändigt för våra organ som renar hela kroppen och som rensar bort slaggprodukter vilket syns på huden. Jag själv märker stor skillnad både på huden och på orken om jag dricker för lite vatten. Ca två liter om dagen sägs det att vi bör få i oss. Dricker vi för mycket kan vi drabbas av mineralbrist. Du kan se på ditt urin om du dricker för mycket eller för lite vatten. Dricker du för lite blir det lite mörkare i färgen och ser det ut som vatten har du förmodligen druckit för mycket.

Om du känner dig trött, testa då att ta ett glas vatten. Då höjs prestationsförmågan och du blir piggare. När du börjar känna dig törstig sägs det att då är kroppen redan uttorkad. Kroppen behöver vatten hela dagen för att fungera optimalt. Kolsyrat vatten är inte detsamma som vanligt vatten. Tänk på att kolsyrat vatten inte är bra för hälsan eftersom det är koldioxid i, alltså avfall. Jag brukar också tänka att med allt man stoppar i sig under en dag så behöver vi något som rensar och slussar ut slaggprodukter. Det hjälper vatten till med så att det inte ligger kvar i kroppen.

Visste du att:

Kallt vatten bränner fett, du förbränner fler kalorier när du till exempel duschar eller badar i kallt vatten. Detta beror på att det blir extra arbete för kroppen eftersom det går åt mer energi för att hålla rätt kroppstemperatur.

Tips

Har du svårt att få i dig vatten kan du pröva att ha i något av det här: Gurka, basilika, citron, jordgubbar eller hallon. Jättegott 🙂

 

thUYJ82U22