Skönhet

Vad får huden att åldras?

Alla val du gör i livet påverkar hur du åldras, positivt eller negativt. Men först och främst vår ålder, gener, hormoner, stress, solexponering samt rökning. Även vår kost och alkoholvanor är alla faktorer som påverkar uppkomsten av rynkor och slapp hud, som gör huden skörare och mindre elastisk.

Från 25 års ålder brukar de flesta märka att huden börjar förändras. Det är hudens cellförnyelseprocess som sakta börjar avta. När åren går försvinner en del av proteinerna i huden, som blir tunnare och förlorar mycket av sin elasticitet. Proteiner är hudens egna byggstenar. Huden hyaluronsyra (HA) minskar, innehållet i huden som är så viktigt för att behålla fukt.

Talgproducerande körtlar blir mindre aktiva och huden blir torrare. Huden förlorar också mycket fett vilket gör att den ser mindre fyllig ut, som om inte det är nog så påverkar även gravitationen huden då den tyngs ner och blir mer slapp. Med det sagt vill jag också säga att åldras inte är något negativt eller fult. Att få åldras är ju faktiskt väldigt härligt och positivt. Alla får inte ens uppleva det och med åldern blir man mer avslappnad på något vis.

 

åldras-för-skönhetbegreppshud-anti-åldras-tillvägagångssätt-föryngring-och-att-lyfta-åtdragning-av-ansikts-hud-44685433