Hälsa

Metamedicin, hemligheten bakom cancer och andra sjukdomar

Jag har alltid varit intresserad av alternativ medicin för jag tror på att många av våra sjukdomar, smärta och andra symptom kan bero på vad man har varit med om i sitt liv.

Det kan handla om att man har varit med om ett trauma som misshandel, våldtäkt, skilsmässa eller att ha förlorat en närstående mm. Många går igenom motgångar och svårigheter i sitt liv, det kan vara både stora och små problem men som påverkar alla på olika sätt. Det som är vanlig hos oss människor att vi vill gärna lägga locket på när något är jobbigt, vilket kan  innebära att det ligger kvar obearbetade känslor i kroppen. Om dessa konflikter och trauman inte bearbetas kan de uppstå symptom. Till exempel om du har smärta i musklerna, kan det bero på nedtryckta känslor som man inte har bearbetat. Metamedicin handlar om att man utgår från symtomet som man har i kroppen och försöka hitta orsaken till det som utlöst sjukdomen eller smärtan och därefter kan en läkning ske.

Enligt Susanne Billander är Metamedicin ett nytt sätt att se på sjukdom och hur man kan läka ut sjukdomen. Susanne har skrivit böcker om Metamedicin om orsaker till olika sjukdomar. Hon har även utbildningar som jag varmt kan rekommendera och det finns länkar som man kan lyssna på för att få mer information. Är man intresserad att få hjälp av Susanne som är expert på det här kan man boka en session hos henne.

Susanne ger ut en första lektion gratis:

Susannebillander.se 

Här ger Susanne ett exempel på hur huden kan förändras på olika sätt eftersom huden består av olika lager och varje lager påverkas av olika konflikter och processer.

Acne
När jag en gång börjat sminka mig blev det plötsligt ett problem för mig att vara osminkad. Jag kände mig inte lika fin och den känslan resulterade i att min personlighet förändrades. Med smink kände jag mig kraftfullare och självsäkrare och utan smink kände jag mig osäker och ville helst gömma mig. Från att ha haft mycket fin hud i tonåren började acne bli ett problem för mig i 18-års åldern. Vid samma tidpunkt började jag få för mig att jag skulle gå ner i vikt och kände mig allmänt missnöjd med mig själv.
Jag började äta ett visst p-piller som hjälper huden och under de kommande 3 åren blev min hy fin. När jag slutade med p-pillren kom acnen tillbaka. Jag hade helt enkelt bara dolt problemet, något som läkemedel ofta gör. Den här gången var jag 25 år och hade lärt mig om metamedicin.
Konflikten bakom acne är att känna sig deformerad eller kränkt och man umgås med tankar som att ”någon kastar skit på mig”. När jag förstod det gick det upp för mig att det var jag själv som kränkt mig själv när jag osminkad tittat i spegeln varje morgon. I konfliktfasen stärks läderhuden, det vill säga det sker celltillväxt, för att vi ska kunna skydda oss mot attacken. När det gäller ansiktet blir symptomen pormaskar och acne.
Att lösa denna konflikt var länge ett mysterium för mig. Jag resonerade att detta var ett fysikt problem som jag inte kunde påverka. Det var påtagligt att jag som är blond inte såg lika färgstark ut utan smink. Därför blev jag överväldigad den dag det gick upp för mig att jag inte såg mig själv i spegeln på morgonen. Jag såg helt enkelt energin av mina fula, kränkande tankar. Jag insåg att jag knappt sett mig själv i spegeln. När jag till exempel är uppfylld av en situation och upplever glädje, som är en stor del av mig själv, lyser och strålar jag. Då insåg jag att ful och vacker är värden som inte existerar på det fysiska planet utan att alla är vackra när de strålar och är nöjda med sig själva och sina liv. Det är attraktivt!
Det tog inte lång tid innan min hud började bli fin igen.
I återhämtningsfasen är symptomen inflammerad acne och om konflikten varit stark kan det visa sig som hudtuberkulos, något som kan lukta illa.

15032054_10154161672528525_6393679641720905471_n

Bild: Susanne Billander