Tips & råd

Beauty blender vs Borste

Beauty blender är ju ingen nyhet. Smink svampar har länge hängt med under åren sen väldigt långt tillbaka, men när beauty blendern kom för några år sen vart det nästan revolutionerande. Smink svampen som fungerar utmärkt till foundation, concealer, contouring, även highlight och color correcting. Sen har ju foundation borsten också varit mångas favorit. Det finns fluffiga och platta borstar, som ger olika resultat.

beauty blender.3

 

 

Fördelar och nackdelar.

Beauty blender.

 • På grund av äggformen så kommer man åt överallt.
 • Den pressar produkten mot och in i huden vilket ger en mycket mer airbrushed finish.
 • Man kan använda beauty blendern till hela basen. Color correcting/ foundation/ concealer / contouring/ puder.
 • Det blir lättare att få en bra resultat! inga linjer och kanter.
 • Den absorberar mer produkt än en borste.
 • Den är jobbig att rengöra.

Borste

 • Det finns många olika borstar att välja mellan.
 • Den absorberar inte lika mycket produkt
 • Lätt att rengöra
 • Kan göra så att det lätt blir linjer efter borsten. Välj en fluffig borste!
 • Kan ta lägre tid att få ett perfekt resultat.

Självklart tycker alla olika många föredrar en borste, men jag tycker att en beauty blender är bättre. Kom ihåg att använder du en beauty blender så blöt den innan applicering. Föredrar du en borste då rekommenderar jag en fluffig borste istället för en platt borste, den blir finare resultat och du sippar kämpa med foundation linjerna.