Hälsa

Vad är Reiki?

Jag har träffat Helena Lundvik som har Willow hälsa i Uppsala för att prata om Reiki.  Jag själv har gått den här kursen för många år sen och använder Reiki på mig själv regelbundet.

Vad är Reiki?

Reiki är ett healande system som byggts på uråldrig tradition som har sitt ursprung från Japan och betyder “universell livsenergi”. Metoden upptäcktes av dr Mikao Usui 1914. Reiki är en mjuk effektiv energimetod även kallad healing som hjälper kroppen till självläkning. Helena säger att det är som akupunktur fast utan nålar. Det bygger på samma princip att kroppen kan självläka sig själv.

Hur går det till?

Vid en behandling är man fullt påklädd och ligger ner på en behandlingsbänk med en filt. behandlingen brukar ta mellan 45-60 minuter. Helena placerar sina händer på eller strax ovanför kundens kropp i olika positioner. Via sina händer låter hon sedan Reikienergin flöda in i kundens kropp.  Man kan uppleva värme, pirrningar där man håller händerna. En behandling ger djup avslappning och syftar till att reducera stress och hjälpa kroppen till självläkning fysiskt och mentalt. Om energiflödet i kroppen hindras, så kallade blockeringar ,så störs funktionerna i kroppen. Det i sin tur får oss i obalans . Så Reiki energin flödar in till de blockerade delarna och när energin kan flöda fritt igen kan kroppen läka sig själv.

Reiki kan hjälpa vid

Stress, oro, värk, sömnproblem, depression, utbrändhet,kyla med mera. Det är även ett verktyg för personlig utveckling och andligt växande. Och något jag tycker är viktigt att man är närvarande i nuet.

Det finns många olika former av healing men alla former bygger på en gemensam tro. På en livskraft eller universell  livsenergi. Det är från samma källa men det är olika sätt att koppla upp sig på.

 

blabla

Willow.se