Okategoriserade

Född Sensitiv

I torsdags var jag och Anne på Prinsessan Märtha Louise och Elisabeth Nordeng bokrelease, dom har tillsammans skrivit en bok om att vara högkänslig. Högkänslig är något många är men som få vet om att dom är, eftersom att det inte är ett upplyst ämne.

De båda växte upp med tron om att något var fel och kände sig väldigt annorlunda från resten av omgivningen. Så när insikten om att de var högkänsliga kom så vart det som en vändpunkt i livet. Trots sina olika uppväxter och liv, så kände dom såna likheter i varandras liv.

Dom har nu skrivit boken född sensitive, som handlar om att lära sig utnyttja sin potensial som högkänslig. Att vara djupt mottaglig för sin omgivning är framför allt en styrka, menar dom. I boken skriver dom om sina erfarenheter och hur dom hanterar detta i dag. Att vara högkänslig kommer i många former och alla med högkänslighet kan uppleva saker olika.
Märtha Louise berättade om hur jobbigt hon tycker att det är att gå i gallerior, efter 40 minuter så blir hon trött och tömd på energi, hon är också känslig mot dofter och tycker att kallprat är extremt jobbigt och föredrar djupare samtal. Hon beskriver sin högkänslighet som att vara hudlös, hon förklarar det som att tex kritik inte tas lätt, som att hon inte har något skydd och lätt tar saker personligt eller fel.

 

martha4  martha

martha5  martha2

 

Lite info om högkänslighet eller HSP ( Highly senitive person)

Många människor som upptäcker att dom är högkänsliga blir lättade när finns ett namn på det. Högkänslighet är ett medfött personlighetsgrad som finns hos 15-20 procent, hos både kvinnor och män. Det många tycker är jobbigt är att dom ofta blir missförstådda eller felbedömda, vilket kan få dom att känna sig konstiga, onormala eller att det är något fel, precis som Märtha Louise och Elisabeth berättade. Högkänsliga föds med ett nervsystem som är känsligare än andra människor. Extra mottagliga för sin emotionella & fysika miljö.

Känner du igen dig? Gör testet nedanför
Måbra.com
Expressen.se

Känner du någon eller är du själv högkänslig?
Då rekommenderar jag dig att läsa född sensitiv för att få en djupare förståelse och olika hjälpmedel.

 

fodd-sensitiv-vara-berattelser

 

Högkänslighet är ett medfött personlighetsdrag som innebär en djup mottaglighet för sinnesintryck. Högkänsliga är medvetna om livets finstämda nyanser och känner ofta in det som pågår under ytan – som stämningen i ett rum eller hur någon mår bakom en fasad. Högkänsliga känner starkare och tänker mer än andra – på gott och ont.

I den här boken delar prinsessan Märtha Louise av Norge och Elisabeth Nordeng med sig av sina personliga berättelser om livet som högkänslig och hur de båda har kommit att se personlighetsdraget som en styrka.

Genom möten med andra högkänsliga kvinnor och män, forskare och sakkunniga, ger författarna en ny bild av hur högkänsliga upplever världen och hur de kan hitta sin naturliga plats i den.

Vi får följa författarna genom barndom, ungdom och vuxen ålder och ta del av deras glädje, sorger och öppenhjärtiga reflektioner. I slutet av boken finns övningar för en bättre vardag och ett rikare liv som högkänslig.

“Vi hör vad du säger, men vi hör och ser allt det andra också.”
Prinsessan Märtha Louise och Elisabeth Nordeng

Född sensitiv: våra berättelser av Prinsessan Märtha Louise, Elisabeth Nordeng.

267kr på adlibris.se