Uncategorized

Hur jag fick min diagnos

Jag berättade i mitt förra inlägg att jag fick diagnosen histaminintolerans. Jag hade haft förhöjd kroppstemperatur i över ett år och läkarna hittade inte vad detta berodde på. Det gjordes en stor utredning på mig men till slut sa min läkare ” Janet det är inget fel på dig, så jag tycker du ska tänka dig att du är frisk”.  Det kändes som ett slag i ansiktet, frisk?? Det va så tydligt att något va fel, men frågan var vad?

 

I ett desperat ögonblick tänkte jag att jag vänder mig till ett med medium. Jag ringde ett känt medium, jag hann inte förklara något för henne utan hon sa direkt, läkaren har missat något i dina blodprover. Jag tänkte bara att det är omöjligt att en läkare skulle missa något viktigt. Men hon gav sig inte och var väldigt bestämd. Då började jag bli irriterad och hon blev irriterad på mig för att jag inte ville ta till mig det hon sa. Jag tänkte för mig själv hur det skulle se ut om jag ringde upp min läkare och sa – Jo, nu är det så här att jag har pratat med ett medium och hon säger att ni har missat något i mina blodprover. Hur snabbt skulle dom skicka en ambulans och hämta mig i tvångströja 😉

Två veckor gick och jag och en vännina var ut och åt på en fiskrestaurang och jag åt en fisksoppa. Jag fick en sån kraftig allergisk reaktion, det var riktigt obehagligt och jag som inte är allergisk förstod ingenting. Dagen efter ringer jag vårdcentralen och berättar vad som hänt. Och hon som jag pratade med sa helt lugnt, du tror inte att det beror på att du har histamintolerans? Jag blev chockad, vad är det? Då hon förklarade allt som jag skrev i mitt förra inlägg.

Jag berättade då att jag haft förhöjd kroppstemperatur och det är därför dom gjort en stor utredning. Hon sa då att det är inte vanligt men det förekommer att man kan få det om man har histaminintolerans. Hon berättade att hon har jobbat på allergi mottagningen över 30 år och hon hade nu bara hoppat in extra  på vårdcentralen men är van vid dessa blodprover. Jag ringde upp den läkare som hade tagit det här blodprovet och frågade varför han inte har sagt nåt? Han bad om ursäkt, han hade diskuterat detta med en annan läkare och tyckt att det inte var något att ta upp. Han skickade mig akut till allergimottagning.

Ni kanske förstår vad jag vill komma med detta….. Så här tänker jag. Jag ringde Anna-lena som sa att dom har missat något i mina blodprover. Jag får en allergisk reaktion och ringer vårdcentralen, får prata med någon som hoppat in extra men som jobbat på allergi mottagningen i flera år som ser detta på en gång. Slump?… Jag tror inte det! Nu är det ett år sedan detta hände och jag tror om inte  allt gick som det gick så hade jag fortfarande inte vetat. Lita på din magkänsla.

SONY DSC