Uncategorized

Cavi Lipo- fettreducering

Ni som följer mig vet att jag har typ lite av hang ups på mina celluliter 🙂 Och inte tänker jag ge upp heller, hahaaaa…..Nu  testar jag en behandling som heter Cavi lipo som är fettreducering med ultraljud på Clinic Vitalis K&M i Stockholm. Keo som behandlar mig kan väldigt mycket om kost och ger massa tips och råd för bättre resultat. Hon sa till mig att dricka 4 glas vatten direkt på morgonen och äta mycket melon och gurka som är bra för huden och för att huden ska bli fastare.

Nu har jag gjort 3 behandlingar men tänkte göra 8 behandlingar. Hur många behandlingar som krävs för att uppnå önskat resultat är individuellt, beroende på förutsättningarna och hur stora områden man behandlar. Behandlingen gör inte ont utan det är en skön avslappning med värme.

Cavi-Lipo använder ultraljud för att helt förstöra fettceller. Det som gör Cavi-Lipo  effektiv kallas för interferens, vilket i ultraljudssammanhang innebär att man skickar in ultraljudsimpulser snett och i oordning under huden, vilket gör det lättare att komma åt fettceller. Ultraljudsvågorna är effektiva ned till 15 mm under huden, där de kan lösa upp fettceller. En tumregel är att man förstör 250-600 gram fettceller per behandling.

 

 En vanlig viktminskning innebär att kroppen tömmer befintliga fettceller på dess innehåll. Men fettcellerna är kvar och har ett minne som alltid kommer att sträva efter att återta sin tidigare storlek. Detta är orsaken till att en helg eller en semester kan förstöra flera månaders viktnedgång. Fettsprängning tar bort hela fettceller vilket innebär att viktökning på det behandlade området blir svårare.

 

Lösningen är att skjuta in fler svaga ultraljudsstrålar till en punkt där effekten blir tillräckligt hög och kavitation uppstår. Fenomenet som förstör fettcellen kallas kavitation, vilket uppstår när en vätska inte hinner fylla upp ett hålrum i samma takt som hålrummet skapas. I Cavi-Lipos fall bildas det en vakuumbubbla i fettcellen. Bubblan gnids mot vätskan inne i fettcellen. Ju lägre frekvens desto effektivare kavitation. Det tar Cavi-Lipo omkring 100 sekunder att få vakuumbubblan att bli så varm att den spränger fettcellens ytterhölje. När ultraljudet träffar fettceller uppstår det vibrationer.

Cavi Lipo systemet fungerar genom att alstra vibrationer med ultraljud kring 25kHz, det vill säga 25 000 svängningar per sekund. Då skapas en mikrobubbla i fettcellen som snabbt blir varm av friktionen mellan fettcellens fett och vakuumbubblan. Värmen som bildas leder till att cellen snabbt förstörs.

En behandling med Cavi Lipo tar ca 40 minuter. Det behandlade området blir varmare som resultat av den ökade blodcirkulationen. När ultraljudet träffar fettceller uppstår det vibrationer. Dessa fortplantas via vätskan i kroppen och kan uppfattas som kvitter av örat, vilket kallas undertoner. Det är en normal och mekanisk påverkan av ljudorganen och upphör så fort sonden tappar kontakt med fettet.

Keo håller på bygger upp sin hemsida men ni kan nå henne här

https://clinicvitalis-km.blogspot.com