Tips & råd

Härlig brunch

Jag älskar att göra brunch, att få bjuda in familj och vänner är så himla härligt! Idag så fick det bli en lite lättare brunch, men ack så gott. Jag har fått cravings på fattiga riddare och tänkte dela med mig av mitt recept. Dem här blir så där härligt krämiga inuti och frasiga på utsidan, så gott! En ny favorit för mig och min dotter är Bellini drinkar som innehåller endast bubbel och persikopuré.

 

 

Skär bort kanterna på brödet. Bre på smör, strö över kanel och strösocker. Vik ihop brödet till trekanter.

Vispa ihop 2 ägg och 1,5 dl mjölk. Doppa brödet i smeten.

Stek dom på båda sidorna i smör tills dom fått en fin färg.

Vänd brödet i kanel och socker på båda sidorna.

Njut!

Jag brukar servera mina fattiga riddare med jordgubbar.  Och ibland när jag vill lyxa till det lite så tar jag och blandar lite grädde och lite mascrapone med kardemumma. Om jag vill vara lite nyttigare så tar jag bara creme fraiche med kardemumma.

Bellini

3 cl persikopuré eller persikojuice
12 cl Prosecco

1. Häll persikopurén i ett champagneglas.
2. Fyll på hälften av Proseccon.
3. Rör om försiktigt.
4. Toppa sen med resten av bubblet.