Skönhet

Vitamin C för lyster och jämnare hudton

Sommaren är en tuff period för huden som får utstå mycket under en dag som Sol och luftföroreningar mm. Genom att tillföra C- vitamin blir det en extra boost för din hud. Det har visat sig att C-vitaminhalten i huden minskar med ungefär 2/3 när den exponeras för UV-ljus. C-vitamin är en kraftfull antioxidant. Den hjälper till med bildandet av kollagen och bindväv, stärker huden och immunförsvaret. Hjälper sår att läka snabbare. Kroppen kan inte själv producera C-vitamin, därför är det viktigt att vi får i oss det dagligen och  inte bara genom  att äta frukt och grönt utan även tillföra C- vitamin genom applicering på huden också. Genom att applicera C- vitamin i hudvård fyller den flera funktioner som kollagenbyggande, lystergivande och utjämnande. C-vitamin har också en lätt cellförnyande effekt, vilket ger en jämnare, klarare hudton med lyster.

 

När och hur använder jag C-vitamin?

Eftersom C-vitamin skyddar huden mot dagliga sabotörer så får du mest nytta av applicering på morgonen.