inlägg

Laserpeeling

Detta inlägg är ett sponsrat inlägg

Vad är laserpeeling?

När man gör en laserpeeling så betyder det kort och gott att man skadar det yttre hudlagret genom att man sticker det med små laserstrålar. En stark laserpuls fördelas ut i många små strålar över en bestämd yta, det är en så kallad fraktionerad laser. Genom att man gör detta så genereras ny och frisk hud underifrån samtidigt som man ökar den naturliga produktionen av kollagen. Behandlingen kan även kallas för hudföryngring med hjälp av laser.

Laserbehandla ärrskador

Oftast används en laserpeeling för att föryngra åldrad hud i ansikte eller dekolletage. Men man kan också behandla ärr efter acne eller självskadebeteende med hjälp av laser. Generellt säger man att behandlingen har bättre effekt på acneärr än utbuktande ärr som kan vara svårare att “slipa” på.

Att tänka på efter laserpeeling

En laserpeeling är en hård behandling och du bör räkna med att stanna hemma i cirka en vecka för du kommer fjälla hud från det lasrade partiet, du kommer vara röd och får absolut inte vistas i solljus.

Om du däremot har genomgått en lättare peeling så ska du undvika solljus under behandlingsdagen men redan efter ett dygn kan du använda dig av en stark solskyddsfaktor och leva som vanligt.

I vissa fall kan man även använda sig utav laserpeeling i kombination med tatueringsblekning för att få färgen från tatueringen att liksom lyftas upp i huden och för att då lättare få bort färgen. Det kan hjälpa kroppen att transportera bort slaggprodukterna.

Mellolaser lasermottagning

Mellolasers mottagning finner du i Malmö. Den har funnits i 14 år och håller sig ajour med modern teknik. Att arbeta med laserpeeling är ingenting du lär dig på en dag utan det kräver mycket övning. På Mellolaser har de 14 års erfarenhet och är experter ut i fingerspetsarna. Mottagningen erbjuder alla möjliga typer av laserbehandlingar. Bland annat kan du boka tid för laserbehandling mot snarkning, bra för alla i familjen! Du kan också få hjälp att få bort en ångrad tatuering, gamla acneärr eller andra skavanker som du stör dig på. Kanske har du solat alldeles för mycket och vill få tillbaks lite lyster i ditt ansikte? Kontakta då Mellolaser mottagning för en konsultation och boka in ditt besök redan idag.