inlägg

Är du redo för en ny inriktning i livet?

Sponsrat inlägg i samarbete med hpguiden.se

Dags för en ny karriär?

I dagens läge kan det finnas många anledningar till en ny karriär. Vi är inte längre tvungna att arbeta med samma sak som våra föräldrar gjorde. Vi behöver heller inte stanna inom samma yrke hela våra liv. Uttrycket “skomakare bliv vid din läst” är för många alldeles obegripligt. För många människor blir ett yrkesbyte aktuellt efter en större förändring i ens liv. Kanske har du skilt dig, fått barn, träffat någon ny, förlorat en närstående eller någonting annat. Detta är ofta händelser som gör att en ser över sitt liv och omprioriterar.

I eftersviterna av Covid-19 är det också många människor som har förlorat sina jobb. När marknaden öppnar upp igen för anställningar kommer alldeles för många människor att behöva slåss om samma jobb. Detta kan vara det som behövdes för vissa människor som kanske ändå var i startgroparna för att byta inriktning i livet.

 

Hur gör man ens för att skriva högskoleprovet?

Om du är intresserad av att skriva högskoleprovet så börjar du med att anmäla dig till det. Detta gör du enkelt via högskoleprovets hemsida. Där kan du även se aktuella datum för provet samt om det sker online (vilket det gör för tillfället) eller i vilken lokal du kan skriva provet i närheten av ditt hem.

Vad består högskoleprovet av?

Högskoleprovet består av 8 delar med totalt 160 olika frågor. Provet består av fyra delar med kvantitativa kunskaper. Dessa fyra delar är matematisk problemlösning, kvantitativa jämförelser, kvantitativa resonemang samt diagram, tabeller och kartor.

Utöver dessa testas du även inom ordförståelse, svensk läsförståelse, meningskomplettering samt engelsk läsförståelse.

Hur pluggar jag bäst till högskoleprovet?

Det bästa sättet att studera till högskoleprovet på är att inte arbeta med “korvstoppning” utan att faktiskt börja i tid. Ja, det kan låta tråkigt att börja plugga till ett prov långt i förväg men om du vill ha en rejäl chans att lyckas och dessutom få höga poäng så är det detta som krävs.

Du behöver lägga upp en plan och hålla dig till den.

Via hpguiden kan du få hjälp med flera olika delar i vägen till att klara ditt högskoleprov, du får övningsuppgifter, kunskapsanalyser, studieupplägg och mycket mycket mer! Hpguiden hjälper dig hela vägen med att förbereda dig inför högskoleprovet.

Du som är rädd att du är för gammal, att det är för längesen du gick i skolan och pluggade behöver inte oroa dig. Hos hpguiden får du tydliga videgenomgångar för olika moment och du kan även få tillgång till en coach som hjälper dig till framgång!

Vad kostar hpguidens tjänster?

Hpguiden har två olika tjänster. Den ena är gratisversionen som är en riktigt gedigen tjänst som den är. För dig som vill ha mer stöttning, tydligare mål och kanske en snabbare resa till en bra högskoleprovs-poäng så finns VIP-medlemsskapet. Medlemsskapet kostar dig 2490 kronor och då får du allt utom att de skriver provet åt dig, i princip 😉