Uncategorized

Vad är hypnos?

Marika som har Myntablad  här i Uppsala är en mycket kär vän till mig och jag får så mycket energi av henne varje gång jag är hos henne. När Marika skulle hypnotisera mig fick jag lägga mig på en behandlingssäng med hörlurar på, sen kunde jag höra Marikas röst och följa den till djup avslappning.

Vad är hypnos? kungahuset

Hypnos är ett fullkomligt naturligt och mycket behagligt tillstånd av djup avslappning som ökar medvetandet och inre fokusering. Under hypnos kringgås den medvetna rationella delen av hjärnan temporärt, vilket gör den omedvetna delen väldigt mottaglig för positiva suggestioner (idéer och förslag) för att ersätta den negativa inre rösten och bilderna. Faktum är att du per automatik går in i ett trancetillstånd många gånger varje dag fast du inte tänker på det. Hjärnan blir uttråkad och trött och man ”försvinner” in i sig själv eller dagdrömmer. Kroppen har otroliga förmågor till självläkning om den får chansen! Det man vet är att en person i trance har specifika hjärnvågor och att blodflödet i hjärnan förändras. Man tror att man kan påverka autonoma nervsystemet som påverkar kroppens alla inre organ.

Hur känns det egentligen att vara hypnotiserad?

Jag tycker det känns som när man är i gränslandet mellan vaken och sömn. Man noterar vad som pågår runt omkring en och du är fortfarande medveten om din omgivning. Det handlar inte om att man slutar tänka för det gör man, det finns alltid röster inuti som pågår men de kommer och går. Man tappar inte kontrollen över sig själv utan man har full kontroll. Trance innebär att man glömmer bort tid och rum för en stund.

Hypnos som terapi

Många använder hypnos som behandling  av olika tillstånd som t.e.x  magbesvär, rökavvänjning, viktproblem, ångest, fobier, nedstämdhet, utbrändhet, utmattningssyndrom, stress, dålig självkänsla, svartsjuka, ätstörningar, alkoholism, sömnsvårigheter, skuld, skam, oro och mycket mera.

Marika kan gå tillbaka i tidigare liv också om man är nyfiken på det 🙂