inlägg

Tankar kring det situation vi befinner oss i.

i samarbete med Payup.

När jag var till affären och skulle handla så slog det mig, Hur tråkigt det är när man ser så mycket som fått stänga ner i sviterna av corona bland annat. Det är nog minsann tuffa tider för oss alla nu. Det är så många som tvingas stänga ner sin verksamhet i samhället.

Livet sätts på sin spetts när en pandemi slår till. Samt så ska vi leva med ständig stress. Stressen över att kanske förlora en anhörig eller att vi själva ska bli svårt sjuka. Samt stressen över den ekonomiska biten. Det är verkligen en svår situation, Och på det behöva isolera oss.

Här om dagen tog jag en taxi till ett möte. Då man ska undvika att åka i kollektivtrafiken och jag hade just då inte tillgång till min bil. Jag och taxichauffören samtalade lite och då berättade han om sin situation. Han hade fått ungefär fyra körningar på sitt arbetspass. Och att han hade svårt att få ekonomin att gå ihop. Det fick mig att inse verkligheten.

Det här kommer att leda till en enorm fattigdom i hela värden och främst fördom som redan är så hårt drabbade.

Jag ska inte gå in mer på den här biten då jag vet att det väcker många känslor samt att vi är många som har olika uppfattningar och åsikter kring detta ämne. Men jag tycker att det är viktigt att belysa och visa medkänsla för våra medmänniskor.

Om du behöver släcka bränder snabbt eller ha en långsiktig plan kan Payup hjälpa dig.

Det finns idag hjälp att få. Spelar ingen roll om det handlar om din privata ekonomi eller ditt företag. Ibland måste man ta snabba beslut och släcka bränder snabbt. och då kan det vara bra att kolla upp visa saker först. Så att man har den kollen som krävs för ditt ändamål. 

Jag tänker att ett sparkonto alltid är bra. Även om du kanske väljer att lägga undan en lite summa i månaden så kan den vara till hjälp senare i livet. Samt så kanske du kanske behöver se över ditt El-avtal. Det kan finnas pengar att spara där. Det här är något som Payup är specialister på. Där kan du få bra hjälp och rådgivning om vad som skulle vara behjälpligt i din situation.

Nu har det blivit dags för mig att börja Duka upp bordet för middag.