inlägg

Att renovera hemma

Hur mycket kan man renovera själv hemma?

Jag tycker att det är väldigt kul med inredning och att göra om hemma. Många har numera intresset av att inreda och det går att få så mycket insperation av olika instagramkonton och på facebook.

Jag tycker också att det är kul att renovera. Det är roligt när det blir fint hemma och att se förvandlingen från hur man har haft det till det nya. När ni renoverar hemma så är mitt tips att ta bilder, före och efter. Det är väldigt kul att ha sen när man är klar med renoveringen. Om man har ett stort projekt på gång är det också bra att ta bilder under vägens gång. Då kommer man ihåg hur det har sett ut och hur duktig man har varit som har fått det så fint.

Proffsen

Jag kan måla, slipa och spackla men därefter är mina kunskaper ganska knapphändiga. Jag tycker om att anlita hantverkare till de stora jobben hemma. De är utbildade och kan verkligen sin sak. Då blir det rätt och bra på en gång.

Jag vet att många är otroligt duktiga och kan göra sin renovering helt själva, men för mig känns det bäst att proffsen får göra sitt. Jag kan gärna jobba några timmar extra med det jag är bra på så att jag har råd att betala hantverkarna för att göra det jobbet som de är bra på.

Trappor

Jag är med i många inredningsgrupper på facebook och folk är så otroligt duktiga och händiga. Det sprutar ut ideér och tips, så roligt att läsa!

Det som många däremot verkar ha svårt med är trapporna och det förstår jag verkligen. Trappor är svårt. En snygg trappa är verkligen värt att lägga ner lite pengar på för det kan ju förändra hela rummet.

Har ni någon gång googlat på trappor? Det finns så fantastiskt fina trappor runtom. Om jag går runt på stan så ser jag att det skulle behövas en hel del trapprenovering i uppsala faktiskt.

Om ni börjar titta er omkring på alla trappor ni använder så kommer ni att få mycket insperation till er renovering och kanske också se en del tappor som behöver lite omvårdnad. Här skulle jag verkligen rekommendera att avända sig av proffsen.

Om jag skulle ha en trappa hemma så skulle jag verkligen vilja ha en mjuk trappa. Då menar jag inte att själva trappan ska vara mjuk för det går ju såklart inte. Jag skulle vilja ha någon slags heltäckningsmatta på min trappa. Så att när jag går ner för trappan på morgonen är det mysigt för mina fötter. Förstår ni hur jag menar? En bra start på dagen! Det vore också bra att ha det så att man inte halkar i trappan. Det är nog bra för både barn och vuxna.