inlägg

Massage

Massage är viktigt för kroppen.

Massage är så viktigt för så mycket! Vissa som kommer på massage vill kanske bara ha en lugn stund för sig själv. De vill ha en skön, lätt och lung massage för att koppla av. För att det är det som den personen behöver.

Många olika typer av massage

Tränar du mycket eller sitter mycket framför en dator kanske det är en annan typ av massage du behöver. En massage där terapeuten tar i lite mer och går ner på djupet. Kanske inte lika skön, den kanske till och med gör lite ont. Efteråt mår kroppen så mycket bättre och du kan slappna av.

Har man samlat på sig mycket vätska kanske det är en lymfmassage man behöver. Har man till exempel en gammal idrottsskada eller någon lånvarigt problem så finns det bindvävsmassage som kan vara bra.

Det här var bara några utav de många olika typer av massage som finns. Det gäller att hitta den massagen som passar just dig bäst.

När jag går på massage

Jag gillar att gå på massage i Stockhom, då kan jag ta en hel dag och äta lunch och bara ta hand om mig själv. Det är väldigt viktigt för att orka. Där kan man också använda sitt friskvårdsbidrag, vilket är super!

På Sthlm Phusique kan man boka sin tid upp till 10 minuter innan och det är också helt fantastiskt. Om man inte har planerat att gå på massage, men kanske fick en liten lucka i jobbdagen eller har en ledig dag så kan man ofta få en tid snabbt. De har fem mottagningar så man kan välja den som är närmast hemma eller jobbet eller bara där man är för tillfället. Praktiskt!

En bra present

När min väninnan fyller år så tänkte jag bjuda henne till Stockholm. Då ska vi först äta brunch på något riktigt lyxigt ställe och därefter gå på massage. Jag tycker att det är en väldigt bra present och jag tror att hon kommer att bli väldigt glad. Det är kul även för mig, att få umgås med min vännina och också få njuta av en massage.

Efter massagen tycker jag att man ska ta det lugnt. Det är viktigt att tänka på att dricka mycket vatten. En massage sätter igång hela systemet i kroppen och man måste fylla på med vätska så att man inte börjar må dåligt eller blir yr.

Gå på massage i slutet av dagen eller en dag när du är ledig, då kan du ta det lugnt efter och vila upp dig inför nästa dag. Ibland kan man få lite träningsvärk efter en massage, men det är inte farligt. Det är kroppens sätt att säga att den jobbar för att må bättre. Det blir som ett träningspass för dina muskler, bra va?!