inlägg

Viktigt med hälsan

Sponsrat inlägg i samarbete med Alpnäring

Hälsosam mat

Jag tycker om att äta hälsosamt och jag tycker att det är viktigt. Mår kroppen bra så mår jag bra. Det vi stoppar i oss påverkar oss mer än vad vi tror. Därför är det så viktigt att vi lagar bra hälsosam mat och försöker undvika halvfabrikat.

Det är inte så svårt att äta bra mat, men det krävs planering. Planera din mat för veckan och skriv ner vad ni ska äta varje dag. Därefter skriver du ner vad du behöver handla. Om du har barn så är det bra att alltid ha frukt och grönsaker hemma, då kan man ta en frukt i stället för någonting som inte är så bra för kroppen. Barnen växer och det är viktigt att de får i sig tillräckligt med mat och näring.

Jag tycker att det är smidigt att handla på nätet. Då kan man gå direkt till skafferiet om man blir osäker på om någonting fattas. Storhandla en gång i veckan så att du har allt hemma, på det sättet minska du småhandling och på det sättet också att småäta. En bra sak till är att det blir billigar på det här sättet.

Kryddor är viktigt när man lagar mat. Har man lärt sig använda kryddor kan man få den enklaste rätt att smaka fantastiskt! Du kan också handla kryddor online, det är också smidigt. Hur många gånger har man inte glömt just saltet eller kommit hem med den tredje burken salt för att man inte kom ihåg att det fanns hemma.

Om du har svårt att krydda själv så läs bara i receptet, där står det alltid hur mycket det ska vara. När du börjar känna dig säker på de vanliga kryddorna så kan du börja mixa i lite andra kryddor. Häll i lite krydda och smaka av. Just att smaka av mellan kryddorna är det viktigaste!

Gör matlagningen till någonting kul så blir det bra! Lycka till!