Tips & råd

Hur effektiv är en luftfuktare och bör du använda en?

Jag har funderat länge på att skaffa en luftfuktare eftersom det sägs att det ska vara bra för den torra luften som vi har nu under vintern och det kan orsaka torrhet i näsa,hals och på huden. Så nu fick jag en luftfuktare i julklapp utav mina barn och ett stort plus är att den är liten, tyst och en snygg detalj på sängbordet.

En luftfuktare hemma i sovrummet hjälper kroppen att återfukta slemhinnor och känslig hy för att undvika irritation och torrhet. Jag själv har haft problem med att jag vaknar på nätterna och är torr i halsen men det har jag inte haft nu sen julafton, så jag är nöjd! Angående  huden har jag inte märkt nån skillnad men jag vet att det hjälper ändå eftersom torr luft är inte bra för huden, samt att det bara har gått några veckor.

Med tanke på de stora temperaturskillnaderna mellan den kalla vinterkylan och de uppvärmda hemmen kan det vara bra att en luftfuktare i ditt hem för att hålla en bättre balans i luftfuktigheten, så att huden inte chockas lika hårt när du går mellan den torra kalla vinterluften. 

Med just den här luftfuktaren fyller du med vatten varje kväll och den enda nackdelen ( om man får vara lite bekväm 😜)är att man måste fylla på underifrån ,man kan alltså inte bara hälla vatten i den ovanifrån, utan man måste ta loss själva vattentanken, vända på den och sen fylla på den. Sen vrider du bara på den och den avger vattenånga under natten.