Behandling

Hudföryngring med Ipl

Igår så åkte jag till min vännina Jorunn som har salongen looking good på Östermalm i Stockholm för att göra en hudföryngring med ipl. Jag och Jorunn gick tillsammans och utbildade oss till hudterapeuter för snart 31 år sedan. Jorunn är otroligt duktig och en professionell hudterapeut, väldigt omhändertagande. Det blev en skön lördag med fika, behandlingar och prat både om roliga saker men även det hemska som händer i världen.

Vad är hudföryngring med IPL?

IPl är ett intensivt pulserande, oskadligt ljus. Man kan behandla både ytligt och djupare utan att det ger några skador på huden. Hudbehandlingar som utförs med IPL kallas även photo rejuvenation eller skinrejuvenation – hudföryngring. När man gör behandlingen så sänds det pulserande ljuset ner genom överhuden. Ljuset genererar värme och det överförda ljuset uppmanar den underliggande huden att reagera som om den läker ett sår, vi hudterapeuter brukar säga att man gör en kontrollerad skada i huden så att den börjar jobba och läka och detta i sin tur stimulerar mer kollagen och elastin.

Med IPL kan du göra din hudton jämnare, ta bort rodnad, kärl och pigmentfläckar och som sagt samt stimulera kollagenbildningen vilket leder till en mjukare, följsammare och friskare hud. Även rosacea avhjälps effektivt med metoden.

Här är jag på väg med bedövningssalva och plastfolie över ansiktet 🙂 Min man sa men herrgud ska du köra så där……. Man får bjuda lite på sig själv ibland 🙂

Ipl behandlingen…..Här ser man att det har kommit upp pigment på dekolletaget

Här är vackra Jorunn och hennes mysiga salong: