länk

Hälsoproblem orsakade av dålig cirkulation

Hälsoproblem, även om de bara uppstår ibland, kan vara väldigt frustrerande. Att ha ont i fötterna eller benen kan göra det svårt att gå och hindra dig från att utföra dagliga aktiviteter. Om du lider av hälsoproblem som orsakas av dålig cirkulation, finns det en lösning: använd stödstrumpor! I denna artikel kommer vi att ta en närmare titt på vad stödstrumpor är och hur de kan hjälpa dig med vissa hälsoproblem.

Stödstrumpor är speciellt framtagna för att motverka dålig cirkulation i benen. De fungerar genom att trycka på venerna i benen, vilket gör det lättare för blodet att cirkulera tillbaka till hjärtat. Detta minskar svullnad i benen och förebygger blodproppar. Stödstrumpor finns i olika storlekar och former, så du kan enkelt hitta ett par som passar dig och dina behov.

Om du lider av något av följande hälsoproblem, kan det vara värt att prova stödstrumpor:

 

  • Svullna ben och/eller fötter
  • Trötta ben
  • Ont i benen eller fotlederna
  • Smärta i ryggen eller nacken på grund av dålig cirkulation i benen
  • Dålig cirkulation i allmänhet

Fördelar med stödstrumpor

Att använda strumpor med tryck vilket även kallas för kompressionsstrumpor, under en längre tid ger piggare ben. Att ha på sig dessa gör att du orkar mer, både på arbetet och hemma. Det går alldeles utmärkt att använda stödstrumpor vid promenader och andra motionsformer.

 

Att åka tåg, buss, båt eller när du ska flyga långt kan öka risken för allvarliga besvär samt svullna ben och fötter. Stödstrumpor hjälper och förebygger och minskar den risken. Gravida har haft stor nytta av dessa strumpor under graviditeten.

Det rekommenderas att börja använda stödstrumpor i tid även om du ännu inte fått varken åderbråck eller svullna ben. Tack vare de anpassade funktionerna hjälper strumporna kroppen att förebygga både ovälkomna skönhets förändringar samt ökad risk för blodpropp.

Olika sorters stödstrumpor

Om man önskar lite kortare modeller så finns flera olika ankelstödstrumpor. Det går också bra att pigga upp vardagen med mönstrade stödstrumpor med roliga färger och mönster. Det är vanligt att man gör sitt val utifrån styrka. Man kan välja medium stöd, starkt stöd eller kompressionsstrumpor. Dessutom finns det stödstrumpor utan tå.

 

Det är viktigt att komma ihåg att stödstrumpor inte alltid är en lösning för dessa hälsoproblem. Om du upplever någon av ovanstående besvär, bör du rådfråga din läkare eller annan vårdgivare för ytterligare information och råd. De kan hjälpa dig att avgöra om stödstrumpor är det bästa alternativet för just dig. I de flesta fall är stödstrumpor helt ofarliga och kan användas av personer i alla åldrar.