Uncategorized

Goda Churros

När jag var i Madrid blev jag galet förtjust i churros,  ljuvligt spanskt bakverk som friteras och rullas i socker och kanel innan det äts. Nu har jag testat och gjort några själv, dom blev inte så fina men dom blev goda iallafall ? Doppa churron i smält choklad för extra lyx och njut. Jag hade både ljus och mörk choklad till ?

Recept på Churros  

  • 2,5 dl mjölk
  • 120 g smör
  • 1 tsk salt
  • 1 msk strösocker
  • 2,5 dl vetemjöl
  • 4 ägg
  • olja, till fritering
  • malen kanel
  • strösocker

Gör så här

  • Koka upp mjölk, smör, salt och socker. 
  • Blanda i mjölet och rosta i kastrullen tills massan släpper från kanterna.
  • Häll över massan i en kall bunke och blanda i äggen ett i taget. 
  • Fyll en spritspåse med stjärnformad tyll med smeten. 
  • Hetta upp frityrolja till 180 grader i en kastrull.
  • Spritsa ner smeten (à 50-80 g, ett tryck med handen) i oljan, klipp med en sax för att lossa smeten från tyllen. Fritera till gyllene färg, vänd efter ca två minuter. Tänk på att fritera några få åt gången, blir det för många i kastrullen så sjunker temperaturen på oljan snabbt.
  • Ta upp och lägg på hushållspapper så överflödig olja rinner av. Vänd dem genast i kanel och socker. 

Varm chokladsås till churros

  • 200 gram mörk eller ljus choklad 
  • 2 dl grädde eller mjölk. Vill du ha den lösare tillsätt mer av grädde eller mjölk.

Värm grädde/mjölken i en kastrull, utan att det börjar koka. Blanda i choklad. Rör runt tills allt har smällt och blivit en härlig chokladsås.