inlägg

Vitare tänder

I samarbete med tandblekning.nu

Har du någonsin blekt dina tänder på hemma plan? Det kan vara en djungel att hitta rätt och något som är bra och inte skadligt. Det finns flera typer av tandblekning som man kan göra hemma, det finns allt från strips till tandkräm eller skenor och gel.

Denna tandblekningsbehandling fungerar genom att man använder sig av ett tandblekningsmedel, vanligtvis i form av en gel, som borstas på tänderna eller läggs i själva skenan som du sedan för in i munnen under en viss tid. Det tandblekningskiten gör är att på ett så skonsamt sätt som möjligt få bort missfärgningar som finns på tänderna. Detta är otroligt vanligt och bildas av det vi äter och dricker. Däremot så är rökning, snus rött vin och kaffe extra skadliga mot vår emalj.

Inte bara finns det många tekniker att välja mellan, därav märken och sedan är det bra att veta vad produkten innehåller.  Utveckligen går framåt hela tiden, det va inte längesedan bara kliniker och salonger kunde utföra en tandblekning. Peroxid är en ingrediens som vart mycket populärt för blekning men tyvärr är skadligt för tandköttet och emaljen. Därför kom EU med en ny lag där tandblekning endast får innehålla max 0,1% väteperoxid. Med denna låga koncentration ska det inte vara skadligt för emaljen eller tandköttet. 

Vad är skillnaden på hemma behandling och på salong eller klinik?

På salong eller klinik så är resultatet snabbare då det oftast ger stor effekt redan efter din första behandling.
Med blekingskt för hemmabruk kan det vara upp till 10 behandlingar för önskat resultat, här vill jag även förtydliga att utav många kit ser du skillnad redan efter första behandling men för  önskat slut resultat kan flera behandlingar behövas.

Varför gulnar tänderna?

Att få missfärgningar på tänderna är fullt naturligt och något som de flesta får. Detta är oundvikligt eftersom vi behöver äta och dricka varje dag. Men som nämnt ovan så finns det bovar som påskyndar och bidrar mer än vanlig mat och dryck och det är rökning, snus, kaffe, rött vin och läsk.  Viss mat innehåller också ingredienser med mycket pigment som även det kan bidra till missfärgningar på tänderna.

Vilket kit ska jag välja?

Ingen fara på tandblekning.nu finns allt du behöver veta och vad du kan välja mellan. Kit med skena, tandblejningspenna och stripes är några av metoderna. Sidan är oberoende och är perfekt för att hitta bäst lösning för dina behov.