Uncategorized

Vatten ger liv åt allt levande på jorden

Människan har namngivit alla djur och nästan alla insekter på vår jord.

Alla har dessutom latinska namn också och sedan översatts till olika språk. När det gäller insekter så har man namngivit 1 av 4 insekter. Dvs 75 % av alla insekter har inte ens ett namn då sorterna är många och svåra att hålla reda på. De är tydligen för små för att människan ska orka forska och namnge dem.

Vatten ger liv åt alla insekter även de som saknar namn. Det finns även djur i vatten dvs det vatten vi dricker som är så pass små att man ej kan se dem med blotta ögat. Det är bakterier och ibland är de goda bakterier och ibland är det inte alls bra bakterier. För att också rengöra vatten så kan man använda sig utan patronfilter så man får riktigt rent vatten utan dåliga bakterier. För om vatten har för mycket bakterier av sämre slag kan vi bli sjuka med tiden.

Man kan bli magsjuk om vattnet inte är rent nog. Detta behövs kanske i stugor och på våra sommarställen. Vatten som du tvättar dig med behöver inte vara lika rent. För man kan tvätta sig i sjön tex men kanske inte dricka vattnet utan att rengöra det först.

Man ska också värna om naturen och inte kasta massa skräp och burkar omkring sig. Du ärver denna jord av dina föräldrar, men du lånar faktiskt den av dina härliga barn. Tänk på dina barn nästa gång du skräpar ned för det är inte så bra att skräpa ned omkring sig. Det ser inte ens trevligt ut när det finns skräp i naturen det ser bara ovårdad ut. Vi önskar att naturen ska få leva sitt eget liv utan skräp från oss människor.