Uncategorized

Kollagen är hudens bästa vän

Ju äldre jag blir så förstår jag mer och mer hur viktigt det är med att ta kollagen tillskott. Jag tror verkligen på att när vi tar hand om vårt inre så syns det i det i vårt yttre. Kollagen gör huden elastisk och fyllig och är en viktig komponent i bindväv, leder, benvävnad och brosk. Kollagen är en viktig del av hud, hår och naglar. Hela 70% av huden och 80 % av kroppens bindväv består av kollagen. Med åldern avtar kroppens produktion av kollagen vilket gör huden slappare, rynkig och kan ge stela och ömma leder. Redan efter ca 25 års ålder producerar inte huden lika mycket kollagen längre och cellförnyelsen tappar fart. När man kommer i klimakteriet går nedbrytningen av kollagen snabbare och när kvinnan passerat övergångsåldern är ofta skillnaden stor jämfört med fem- tio år tillbaka i tiden.

När kollagenet börjar brytas ner så har vi inte samma elasticitet i huden och små linjer börjar träda fram och cellförnyelsen tappar fart. Man kan även få mer värk i leder. Förutom ålder, är inflammation i kroppen en orsak till att vi förlorar kollagen. Minskat kollagen bidrar också till sämre förmåga att binda fukt i huden.

Dessa fördelar kan ett tillskott av kollagen ge din kropp:

Fastare och friskare hud

Ökad fuktighet i huden

Fylligare hud

Minskad värk och stelhet i leder

Mjukare leder

Starkare naglar och hår

Bra för mage och tarm, sägs kunna läka läckande tarm

Kollagen kan också minska synbara celluliter och bristningar eftersom elasticitet i huden blir bättre

Den här har blivit min favorit

Original Silicea Kollagen Plus är ett kosttillskott för fast hy med mer lyster. Med en unik formula av högkvalitativa kollagenpeptider (Verisol®), Haplex® Plus-hyaluronsyra, samt Original Silicea kiselgel tillsammans med C-vitamin och koppar. Dessa ingredienser tillsammans med lotusblomsextrakt gör Silicea Kollagen Plus till ett väl anpassat näringstillskott. Lotusblomman har alltid ansetts vara en symbol för renhet i Asien och i västvärlden förknippas denna vackra blomma med skönhet.

  • 2,5 g kollagenpeptider bidrar till att minska rynkorna och öka hudens elasticitet
  • Med den unikt beprövade Silicea kiselgelen
  • Med extrakt från Lotusblomman
  • Med sötma endast från frukter

 

Förpackningen innehåller 60 st dospåsar med en gel. Ta 2 dospåsar om dagen mellan måltiderna.
Den har en smak av mango och är väldigt god.