Okategoriserade

Trenden att kvinnor rakar ansiktet för att få finare hy

Det är fullt normalt att ha fjun i ansiktet, vissa har mer än andra. Sen finns det dom som lider av att ha grövre hårväxt till exempel på haka och överläpp. Detta kan bero på hormonförändringar som p-piller, gravidtet, genetiskt och ålder. Har man grövre hårväxt förstår jag att man vill raka eller rycka bort håret eller om man har väldigt mycket fjun. Men den här trenden att kvinnor ska raka sig även när det är lite fjun i ansiktet för att få finare hud, det tycker jag går lite till en överdrift. Jag personligen skulle aldrig raka ansiktet för att ta bort fjun.

Att raka huden är som en peeling det vill säga att rakning avlägsnar hudens översta hudlager av döda hudceller. Direkt efter man har rakat sig blir huden slät och många tycker då att make up sitter bättre, speciellt foundation. Problemet kommer sen när håret växer ut, det kan kännas strävt och det beror på att när du rakar dig, skär strået rakt av. Det dras inte upp med roten som det gör med till exempel vaxning. När man rakar huden kan hårstrået kännas grövre när det växer ut, många får även utslag av att raka sig eller få inåtväxande hårstrån.

Det sägs att män i 40-50 års åldern ser slätare ut än jämnåriga kvinnor på grund av att männen rakar sig regelbundet och så kan det vara men män har också tjockare hud än kvinnor. Jag tycker att om man lider av för mycket hårväxt i ansiktet så finns det bättre alternativt än att raka sig.

Du kan ta bort hår med

  • Ipl
  • Vaxning
  • Diatermi
  • Laser
  • Depilar

aktier nybörjare