Hälsa

Min goda frukost smoothie med raw kakao

Jag började dricka min smoothie med raw kakao för lite mer än ett år sedan för att jag läste att det är bra för minnet. Det hade gjorts en studie där man såg att äldre hade fått bättre minne på 30 dagar.  Supergott är det också!

Så här gör jag min frukost smoothie

  • 2 dl mjölk eller mandelmjölk
  • 1 banan
  • 10 mandlar
  • 1 msk raw kakao

Jag mixar allt och sen sitter jag verkligen och njuter av min frukost.

Vad är det som är så bra med raw kakao?

Jo, det är en stor mängd flavonoler, alltså massa antioxidanter som motverkar fria radikaler i kroppen. Det innehåller magnesium, järn, fosfor, koppar och zink. Ett regelbundet intag av raw kakao kan sänka risken för cancer, hjärtsjukdomar och stroke,upp till 50% sägs det.

Det ökar kroppens må-bra hormoner seretonin och dopamin. Klart man blir lycklig av choklad 🙂

Långa pengar snabbt

låna pengar direkt