Hälsa

Andas dig i form

Alla celler i kroppen är beroende av syre och när vi stressar mycket andas vi kortare andetag, luften når bara övre delen av bröstkorgen och då fylls lungorna aldrig helt. Vi ska andas ordentligt, dvs djupt nere i magen med diafragman, så när du andas in åker magen ut och vid utandning dras magen in. Då syresätter vi hela kroppen och huden får även sitt syre.

När du inte andas ordentligt blir inte kroppen av med koldioxid som är avfall och som som är din naturliga utrensning. Jag brukar säga att man andas in livsenergi och andas ut avfall. Andning är också viktig för vår självläkning , så vänj dig vid att andas lugnt och stilla genom näsan.

Medveten andning minskar stressen och ökar fettförbränningen, ger kroppen harmoni och du får energi. Det sägs att vi kan andas bort smärta eftersom att när vi har syrebrist i musklerna kan vi få ont i musklerna. Så take a deep breath 🙂

Du kan meditera för att hitta lugnet, göra avslappning och andnings övningar.

Fördelar med att andas rätt

Du får lugn och ro i både själ och kropp

Du minskar stressen i kroppen

Du syresätter cellerna

Du avgiftar kroppen

Reglerar PH- balansen

Lindrar smärta med hjälp av djupandning

 

thEA071Y5C