Skönhet

Rätt ordning på hudvårdsrutiner

Det är många som undrar i vilken ordning man ska använda produkter som till exempel, rengöring, serum och ögonkräm. Och hur är det med dom nya produkterna som till exempel, micellära vatten, essenser och boosters?

Huden behöver god omvårdnad för att behålla sin spänst och lyster, därför tycker jag det är viktigt att sköta huden både morgon och kväll. Jag vet att det finns både hudterapeuter och dermatologer som tycker att det räcker med att tvätta ansiktet en gång per dag men jag förstår verkligen inte det tänket. Om vi använder make-up på dagen så vill vi tvätta bort det på kvällen. Eftersom huden jobbar på natten så vill du nog inte ha det som rensas ut under natten, en massa slaggprodukter, under din make-up. En del kan också vakna med glansig hud, speciellt på sommaren. Grunden för en snygg make-up är en väl rengjord hud.

Rengöring

Rengöring från grunden är A och O, morgon och kväll. Det avlägsnar make-up, fett och orenheter. Det finns massor på marknaden men vi har varit vana med rengöringskräm, rengöringsgele med mera. Det som har tillkommit på marknaden är micellära vatten, som är en rengöring med molekyler som fungerar som små magneter, vilka drar till sig smuts och make-up rester.

Ansiktsvatten

Ansiktsvatten kompletterar rengöringen och avlägsnar eventuella rester samt sluter porerna och balanserar hudens PH- värde.

Essenser

Essenser innehåller höga doser aktiva ämnen som ger rikligt med fukt. Detta appliceras efter ansiktsvatten.

Boosters 

Boosters kallas även pre- serum och används före serum. Boosters uppgift är att stärka hudens eget immunförsvar.

Serum

Serum tränger djupare ner i huden än vad dag eller nattkräm gör, på grund av att det är väldigt små partiklar som gör det lättare att penetrera ner i huden och cellerna får en rejäl dos av olika aktiva ingredienser. Se det som du matar din hud med massa godsaker.

Ögonkräm

Vi har tunnast hud runt ögonen och en ögonkräm är anpassat för det. Använd inte din dag eller nattkräm under ögonen, det kan ge plufsiga ögon.

Dagkräm

Fukt är viktig för alla hudtyper, man återfuktar och bevarar. En dagkräm hjälper huden att behålla sin optimala fuktbalans. Du blir mjuk och len.

Nattkräm

En nattkräm brukar innehålla mer fett och fukt som är jättebra för huden med alla godsaker samt att huden jobbar på natten 23-04 då cellerna är som mest aktiva för att återställa och reparera.

Mist

Mist är en ansiktspray som du kan använda på din make-up. En fuktboost under dagen och det blir en snabb uppfräschning. Bra att ha med sig i handväskan.

 

ansikte-vatten