Okategoriserade

Shave no more!

Oönskad hårväxt är något som de flesta lägger ner mycket tid på. Vi vaxar,rycker och rakar som aldrig förr. Så vi får släta ben. Jag tycker att den bästa behandlingen för generande hårväxt är Ipl eller laser. Ipl står för intensivt pulserande ljus. Vid 70 grader förstörs proteinet i hårceller och hårsäckar dvs, det förstör pigmentet i hårsäcken så att den kollapsar. Den fungerar inte längre. Det fungerar bara på aktiva hårsäckar. Alltså under växtfasen. Vilande hårsäckar saknar pigment och upphettas därför inte av ljuset, därför krävs flera behandlingar. Räkna med sex till åtta behandlingar, ibland fler. En del kan ha otur och hamna på det dubbla, man vet tyvärr inte det här innan behandlingen. De hårsäckar som är borta kommer inte igen men rent teoretiskt kan stamceller i huden bygga upp nya hårsäckar.

1380098104-epilation-laser-630