Behandling, Skönhet

Saltrumsbehandling

Jag har varit på salt spa i Stockholm. Det är ett rum fullt med salt, rättare sagt  2 ton salt. När man går in i rummet med saltet känns det först som en sandstrand. Det är dämpad belysning och man sitter eller ligger på solstolar i 45 minuter, det är lugn musik i bakgrunden. Jag hade fått massage precis innan så jag var redan så avslappnad när jag kom in där. Min första känsla var att det kändes så tungt med saltet och då berättade Riikka som har Salt spa att det är pga negativa joner i saltet. Negativa joner neutraliserar olika strålningar så som elektricitet men också stress. Därför känns saltrummet väldigt tungt och lugnt. Jag frågade Riikka vad man kan förvänta sig efter ett besök i saltrummet, då hon berättade att många sover bättre och det kan jag faktiskt säga att jag fick titta på klockan flera gånger när jag vaknade. Helt otroligt att man sover bättre.

Saltrumsbehandling har vetenskaplig stöd p.g.a. saltets bakteriedödande och rensande förmåga. Saltet är även välgörande för dig med luftvägsproblem eller hudproblem.

   Varför saltbehandling 

  • Mot stress och utmattnings symptom
  • Kol eller astma, pollenallergi, dammallergi
  • Ofta förkyld eller nästäppa
  • Salt har en antiseptiskt verkan och förstör bakterier och svampar och främjar på så sätt immunförsvaret
  • Saltbehandling är bra för luftvägarna, bihålorna, immunförsvaret och syreupptagningsförmågan
  • Samt att det har en lugnande, avslappnande effekt
  • Saltet rensar luftvägarna på ett naturligt sätt och skapar en naturlig detox
  • Saltet är bra för huden och hjälper mot eksem, acne och andra hudåkommor

Läs mer på Stockholmsaltspa