Uncategorized

Acu Cups

Har ni testat kopping? Om inte, så kan jag verkligen rekommendera Acu Cups från Linda Myrberg. Dom är så himla bra, jag använder dom på benen, naturligtvis eftersom det är bra mot celluliter 🙂 Men jag använder dom även i ansiktet varje dag.

Vad är då kopping?

Genom att använda koppning skapas ett undertryck i huden som befrämjar blod- och lymfcirkulationen. Huden lyfts upp genom vakuum och blodcirkulationen ökar enormt. Det sägs att 5 min massage motsvarar 30 min djupgående massage. Denna metod har använts inom kinesisk medicin i cirka 4000 år.

 

Hur gör Man?

När jag ska behandla benen passar jag på när jag är i duschen, jag tar då duscholja som jag smörjt in benen med, men du kan även ta en kräm eller en lotion. Jag trycker enkelt ihop koppen mot huden och ett undertryck bildas i huden som påverkar bindväven i muskler och underhud. I förtätad bindväv samlas det mer slaggprodukter, men genom det vakuum som bildas så ökar blodgenomströmningen, det ökar vätskeflödet och en utrensningsprocess börjar. Sen kör jag i cirkulära rörelser mot lymfkörtlarna och om det gör ont lättar jag på trycket genom att pressa ihop koppen. Sen drar jag koppen uppåt mot  lymfkörtlarna tills jag gått igenom hela benen. Jag avslutar med en kall dusch.

Koppning på kroppen kan utföras en till två gånger per dag under de första veckorna och därefter en till två gånger i veckan.

I ansiktet kan man använda dem som en del av rengörings-rutinen morgon och kväll i samband med insmörjningen av dag/nattkräm. Jag gör det i samband med rengörningen av ansiktet på morgonen, så har jag ett litet lyft hela dagen.

Acu Cups set innehåller 4 olika kopp-storlekar, två till kroppen och två till ansiktet. Koppning kan vara lokalt för vissa punkter eller utföras som massage. Kopporna skall ej sitta på samma punkt mer än 15-20 minuter.

Vad kan man behandla

  • celluliter och bristningar
  • Smärta och värk
  • Öka blodcirkulationen
  • Svullna och stickande ben
  • Muskelspänningar
  • Förminska rynkor
  • Öka kollagenproduktionen i överhuden
  • Face lift effekt

Shopbymyrberg.com