Tips & råd

Vad är mikrobiom ? Och varför är det bra för torr, känslig, rosacea och acne benägen hud?

En av dom senaste och hetaste trenderna nu är att använda hudens små medhjälpare. Vad pratar jag om då? Jo, Jag pratar om att vårda den nyttiga mikroflora som lever på vår hy.

Vad är då mikrobiom?

Mikrobiom är hudens naturliga sammansättning av mikroorganismer. Det fungerar som ett slags immunsystem som skyddar vår hud. När din huds mikrobiom är i balans så trivs det goda bakterierna och ser till att de dåliga bakterierna håller sig borta. Och därmed kan de goda bakterierna göra sitt jobb i harmoni på hudytan. Så om din mikrobiom är ur balans så störs bakteriefloran och det kan leda till rodnad, torrhet, acne och överkänslighet medan en god bakterieflora ger huden balans.

Mikroorganismerna lever i tjocktarmen, i näsan, munnen och även i huden. Huden påverkas dels genom vad vi smörjer in oss med och genom tarmen med maten vi äter .Probiotika kan alltså intas via kost och appliceras via hudvård.

Inom en förhoppningsvis snar framtid kommer vi se probiotisk hudvård där man använder sig av hudegna bakterier. Man skulle då i isåfall överföra hudbakterier från personer med frisk hud till personer med sjuk hud. Tänk dig en dag eller nattkräm som hämnar tillväxten av de bakterier som utvecklar acne, rosacea och eksem Hur bra skulle inte det vara !?

Gladskin är en produktserie för personer med hudproblem som innehåller bakteriedödande enzym riktat mot Staphylococcus aureus-bakterier.  Så nu ska jag testa detta för att behandla min rosacea. Jag är väldigt förväntansfull på dessa produkter, en update kommer om några veckor 🙂

 

www.gladskin.se