inlägg

Är du badsugen?

Just nu är man kanske inte så badsugen för tillfället. Men vi vet alla att när sommaren gör sitt intåg så är det inte mycket mer man drömmer om som husägare än att kunna kasta sig ner i poolen efter en varm arbetsdag. Kanske har du varit ute och sprungit eller gått en promenad och vill få svalka dig lite. Kanske har du semester och vill få njuta av sommarvärmen.

Tänk då vad skönt att slippa dela pool med en massa människor du inte känner på ett badhus. Att inte behöva packa ner badkläder, solskyddsfaktor, handdukar, nåt att sitta på, dricka, mellis, lunch, bestick, tallrikar osv osv. Allt sånt som man ska behöva ta med sig för att kunna vara borta en heldag utan att bli ruinerad. Ska du åka till en badstrand så måste du fundera på parkering, på att vara där tidigt så du får en bra plats och slipper trängas med andra som du inte känner

Om du istället har en pool i trädgården så behöver du bara bestämma dig för att du är badsugen och hoppa ner i badet, nästan. Tänk vad härligt att bara dra på sig sina badkläder och kliva ner i poolen och doppa sig. Eller göra några längder i poolen om du ändå har investerat i en lite mer avlång pool.

Den bästa tiden att börja planera sitt poolbygge är nu på hösten. Det är viktigt att tänka på vad du kommer att vilja göra i poolen. Är den till för planlöst badande eller ska du kunna simma i den? Vill du då kunna simma med motstånd så kan du investera i en jetstream på en gång. Vill du ha den så du kan kliva ner i den från markplan med några trappsteg, eller vill du ha en stege att klättra ner i den med?

Viktigt att tänka på är också placeringen, du behöver ha så mycket sol som möjligt för att få varmt och skönt vatten. Tänk på att placera poolen så långt ifrån buskar och träd som möjligt. Nu på hösten så ser du ju hur skräpigt det blir under ett träd och kan då se ungefär hur långt löven och eventuella fallfrukter faller. Du vill ju ogärna få in dem i din pool.

Hos poolgiganten.se hittar du all information du behöver inför ditt poolbyggande och där kan du få hjälp redan från planeringsstadiet ända fram till ditt första dopp!

Packat med folk på stranden