inlägg

Är du redo för kärleken?

 

Två kända kärlekshistorier.

  1. Noah (Ryan Gosling)och Allie (Rachel McAdams) spelade mot varandra i “The notebook”. De träffas en kväll på sommaren och blir blixtförälskade i varandra med dunder och brak. De måste dock skiljas åt när Allie ska börja på college efter sommaren.
    Flera år senare ser de varandra igen. Allie är förlovad med en annan man medan Noah har rustat upp sitt gamla hus för att “locka till sig” Allie. De kommer från olika “samhällsklasser” och det komplicerar hela relationen.
  2. Romeo (Leonardo Dicaprio) och Julia (Claire Danes) är en klassisk kärlek/tragediberättelse. I den moderniserade upplagan från 90-talet med Dicaprio och Danes är handlingen densamma men metoderna och karaktärerna är lite uppdaterade. Slutet är dock detsamma, döden i onödan.

Om dessa par istället hade träffats på nätet så hade det varit så mycket enklare att hålla kontakten. Eller om de hade befunnit sig i nutiden överlag med mobiler och dyl. Då hade ingen behövt dö pga en lapp som försvann på vägen.

Noah och Allie hade kunnat hålla kontakten under hela college-tiden och haft många värdefulla år tillsammans.

Om du inte vill råka ut för samma öde men ändå känner dig lite vilsen i nätdejtandet så kan du spana in nätdejtingtips.se. Där kan du bland annat få en guide kring hur du ska tänka när du ska börja dejta online. Det finns extra tips om dejtingsidor för dig som är 50+ och vill slippa råka hamna i samma fack  som dina barn eller barnbarn, eller deras vänner för den delen. Du hittar även information om sånt som kan vara extra viktigt att tänka på vid nätdejting.

Några sådana saker är bland annat:

  1. Lämna inte ut bankuppgifter till någon via nätet
  2. Lämna heller inte ut personuppgifter
  3. Det är viktigt att vara öppen, men lite lagom skepsis skadar inte
  4. Tala alltid om för en vän att du ska träffa någon från en dejtingsajt, visa även en bild på hen. Det skadar aldrig.

Framförallt är det viktigt att våga ta steget att börja söka efter kärleken online. Kanske finner du den där, kanske finner du den i kön till korvkiosken i ditt kvarter. Det vet man aldrig, men man måste våga prova. Lycka till!