inlägg

Behöver du en försäkring?

Sponsrat annonsinlägg

-Mamma, mamma! Du måste skynda dig, snart måste vi åka. Jag vill verkligen inte bli sen! Mårten ropade in till sin mamma Karina som gick och letade efter sin handväska.

-Jaja, jag kommer. Lugna dig nu, aha! Karina höll triumferande upp sin handväska och visade upp den för Mårten som om det vore ett jaktbyte. Hon tog fram en ask med Läkerol ur väskan och stoppade snabbt och vant in två stycken i munnen.

Själva flytten, från Enköping till den lilla studentlägenheten i Uppsala, gick snabbt. Det var inte mycket nytt som fick plats i Mårtens etta med kokvrå.

När kvällen kom så började det ryka innifrån Mårtens rum. Brandlarmet gick och Mårten vaknade med ett ryck. Gardinen i kokvrån stod i lågor! Han skyndade sig att kasta vatten på elden medan han försökte skyla munnen och näsan för att inte andas in rök. Till slut fick han stopp på lågorna och kunde hostande ta sig ut i korridoren där fler skärrade studentvänner väntade.

När han vaknade morgonen därpå och kunde se all förödelse i dagsljus blev han lamslagen. Hur skulle han kunna betala för allt detta? Allt i lägenheten, alla lösa föremål och alla väggar var täckta av sot. I kokvrån var det mesta förstört. Allt för att han hade råkat lägga en stekspade på en platta som var varm efter matlagningen. Plasten hade tagit fyr och elden hade spridit sig snabbt.

Mårten ringde förtvivlat hem till sina föräldrar och bad om råd.

Mamma Karina sa sakligt att det där kan man få ut på sin hemförsäkring. Ring ditt försäkringsbolag.

– Men jag har ingen försäkring, protesterade Mårten.

Karina svarade snabbt att det hade han visst. Mindes han inte bråket några veckor tidigare? Ett ljus tändes i Mårtens ögon när han insåg att han visst hade tecknat en hemförsäkring för studenter några veckor tidigare, efter påtryckningar från Karina.

Då han hade en bra försäkring så behövde han bara betala för självrisken, något som var betydligt mindre än han hade räknat med när han trodde att han skulle behöva betala allt.

Om du, precis som Mårten, vill ha hjälp när olyckan är framme, teckna en hemförsäkring för studenter.

hemförsäkringstudent.nu kan du läsa mer om olika försäkringsbolag och deras villkor, kostnader och vad som ingår i de olika försäkringarna.