inlägg

Trafikförsäkring – nödvändig på vägen

Sponsrat annonsinlägg

Vet du om att det är lag på att alla fordon som vistas på vägarna i Sverige måste ha en trafikförsäkring? Detta gäller alltså även för utländska fordon som kommer till Sverige på semester eller liknande.

En trafikförsäkring kostar någon hundring i månaden men sparar både tid och pengar i det långa loppet.

Om du till exempel orsakar en bilolycka så är det du som måste stå för alla kostnader av reparationer och övrigt hos dem som blev offer i olyckan. Om du har en trafikförsäkring så täcker den det. Om du inte har det så blir det körigt.

Om det dessutom skulle vara en seriekrock eller en krock med fler fordon än ett utöver ditt annat så tickar slantarna snabbt undan. Att då ha betalat några hundra för den lagstadgade försäkringen är en bra ekonomisk investering.

Om du dessutom har ekonomin så är det bra att se över om du ska ha en hel – eller halvförsäkring och komplettera med. Det kostar en del mer men kan också vara värt det. Om din bil på något vis blir skadad så täcker oftast en helförsäkring det mesta på även din bil och inte bara på de övrigas bilar.

Vad en försäkring kostar beror på några faktorer. Bland annat så beror det på ägarens ålder då yngre förare oftare hamnar i olyckor än mer erfarna förare. Det beror också på vart i vårt avlånga land du bor. Bor du i en större stad med mer trafik så blir premien högre, bor du däremot i en mindre stad med mindre trafik så kostar det mindre.

Om du har möjligthet att teckna en hel – eller halvförsäkring är helt och hållet upp till dig och din ekonomi. En trafikförsäkring måste du dock ha, det bör du räkna in i din bilkostnad redan innan du köper för den kostanden är bestående.

Hos trafikförsakring.se kan du läsa om vad som skiljer olika typer av försäkringar åt, vilka villkor du behöver uppfylla för att teckna försäkringar samt jämföra priser och villkor hos flera olika försäkringsbolag. Kör försiktigt på vägarna och var noga med att hålla avstånd.