Uncategorized

Torra händer

Nu måste vi tänka på att smörja in oss

Nu till hösten är det viktigt att vi tänker på att smörja in händerna. Dom kan både bli torra och fnasiga och går det för långt så kan det också bli sprickor i händerna. Men det är inte bara händerna som blir torra utan också nagelbanden.

Händer

Om du tvättar händerna ofta är det ännu viktigare att smörja in händerna. Försök att inte tvätta händerna i hett vatten om du har känsliga händer utan använd ljummet vatten istället.

Du kan också börja använda plasthandskar om du behöver tvätta dig ofta.

Det finns många olika handkrämer ute på marknaden. Använd en utan parfym om du har känsliga händer. Och får du väldigt torra händer kan du köpa en riktigt fet kräm, sätta på dig bomullshandskar som du sen har på dig under natten. Det blir som en sorts handinpackning.

Torra nagelband

Om dina nagelband går sönder och blir hårda och torra så ska du använda nagelolja på nagelbanden. Hittar du inte det ute i butiker kan du gå in på någon salong som gör naglar. Dom brukar ha till försäljning. Dom brukar också lukta gott och är väldigt dryga.