Barista kurs och latteart
Jag har varit på barista kurs på Moe Joe juicebar i Uppsala som är ett franchiseföretaget.
Här har jag fått lära mig hur man skummar mjölk beroende på vilken dryck man ska skapa. Tex när det gäller cappuccino så ska mjölken vara med bubblig. Är det en latte så ska mjölken vara mer krämig dvs mindre bubblor som knappt syns.
Ju krämigare mjölk desto finare former kan man skapa. Mjölken får aldrig koka utan ska vara 80 grader varmt. Annars kan mjölken smaka bränt. Namn på kaffe beror helt på hur mycket procent espresso drycken innehåller.
Espresso 100 % kaffe 0 % mjölk
Skillnaden mellan espresso och bryggkaffe är att båda har samma mängd kaffe men brygg har 80 % mer vatten.
Americano 20 % kaffe 80 % vatten (bryggkaffe
Caffe macchiato bara en fläck mjölk ca 5 % och 95 % kaffe
Cortado 50 % kaffe 50 % mjölk
Capuccino 30 kaffe 70 % mjölk
Caffe Latte 20 % kaffe 80 % mjölk
Latte macchiato 10 % kaffe 90 % mjölk
För att dekorera kan du ta en tandpetare eller något annat spetsigt du har i köket.