Tips & råd

Anti rynk kudde

För några månader sen märkte jag att när jag vaknade på morgonen att jag hade en skarp linje i pannan på ena sidan, den sidan som jag sover mest på. Jag förstod att det är sovrynkor som uppstått pga att det blir ett konstant tryck på pannan, eller det blir det i hela ansiktet eftersom ansiktet pressas mot sidan av kudden men det var i pannan som det syntes mest. Att sova på sidan skapar främst vertikala veck längs pannan, ögon, kinder och munnen. När man är yngre så försvinner dessa rynkor oftast på några timmar efter man har vaknat men när man blir äldre som jag blivit nu då 😜så blir dom mer permanent. Det bästa sättet att undvika sovrynkor är att sova på rygg, vilket jag inte kan hur mycket jag än försöker. Så jag har använt en anti rynk kudde nu i några månader och den fungerar faktiskt bra. Istället för att trycka ditt ansikte mot en vanlig kudde medan du sover stöds ansiktet av halvmånen.

Ja, jag vet den ser lite rolig ut 🙂