Okategoriserade

Att anlita en redovisningskonsult är alltid bra!

Vissa människor är väldigt kreativa och lägg kommer på olika affärsidéer.

Tex så har vi Per Holknekt som startade upp Odd Molly ett varumärke för kvinnor inom kläder. Han ställde en fråga till 100 kvinnor vilket ord som kändes bäst kläder eller mode. 92 % av alla kvinnor valde kläder så klart då de känner sig mer trygga med det ordet.

Per kom då på att han skulle göra kläder som var bekväma för kvinnor i stället för mode som går ur tiden. Per Holknekt är en mycket driver och kreativ person och ska jobba med design och komma på nya affärsidéer. Sedan har vi den sorten som kanske inte är så kreativ utan är mer gjord för att ta hand om ekonomi och jobba som redovisningskonsult.

Anlita alltid en redovningskonslut så att du själv kan göra annat

Låt någon som är utbildad och kunnig inom ekonomi ta hand om din redovisning. För det är inte alla människor som orkar med att göra sin egen bokföring. Då är det alltid lättare att anlita någon som verkligen kan dessa saker.

Vissa ekonomer går magisterexamen dvs 4 år på universitet och vissa tar bara några poäng för att kunna klara sig lite på egen hand. Har du själv ingen utbildning inom ekonomi eller gått några kortare kurser på universitet så kan du alltid utbilda dig på Uppsala universitet. Tills dessa behöver du någon som sköter den delen åt dig.

Att plugga ekonomi är väldigt roligt och givande man får förutom bokföring även lära sig om den ekonomiska historian. Visst är det alltid bra med en utbildning, men att överlåta detta ansvar till en redovsningskonsult och cfo rekrytering är att föredra så att redovisning, balansrapport och bokslut hinner i tid. Det är verkligen inget att rekommendera någon företagare att vara sen med tex skatter och redovisningar. Skattemyndigheten är väldigt hårda på dessa regler att allt redovisas och beskattas. Missa man den delen i sin bokföring så äventyrar man sitt företag vilket inte är något någon företagare vill uppleva. Det kommer kosta företagare dyrt om man missar datum och alla redovisningar.

Det bästa är att vara punktlig och spara alla rekvisitioner och kvitton. Samt aldrig slarva bort några fakturor för då får man springa efter dessa fakturor resten av året. Detta kan skapa enorm stress hos vilken företagare som helst stor som liten och det är just detta vi vill undvika så att ingen blir utbränd.