Barnförsäkring

Det här inlägget är ett sponsrat samarbete med barnförsäkring.se

 

Vad händer om ditt barn blir svårt skadat eller väldigt sjukt? Klarar ni er ekonomiskt om du måste vara borta från jobbet en längre tid? Troligtvis inte, den ekonomin finns sällan. Och när ens barn blir sjukt är pengar det sista man ska behöva oroa sig för, det finns så mycket annat att tänka på. Energin måste gå till familjen och inte till ekonomin. Om du tecknar en barnförsäkring så tar ditt försäkringsbolag hand om detta.

En barnförsäkring gäller för barn som är under 25 år gamla, vissa försäkringsbolag täcker ända fram tills ditt barn fyller 30 år. Det är olika från bolag till bolag. En barnförsäkring tecknas årsvis och förnyas sen hela tiden tills du väljer att avsluta den alternativt när barnet är för gammalt för att täckas av försäkringen. Tänk på att summan kan förändras varje år, det är därför viktigt att alltid se över sina försäkringar även om man redan har gjort en gedigen research en gång.

Enligt lag behöver du inte teckna en barnförsäkring, precis som du inte måste teckna en hemförsäkring eller en villaförsäkring. Men skulle olyckan drabba dig så är det en liten investering som hjälper långt. En barnförsäkring gäller vid ett stort antal diagnoser och olycksfall, vad som täcks av just din är olika från försäkringsbolag till försäkringsbolag.

Även storleken på ersättning skiljer sig åt mellan olika försäkringsbolag. Generellt brukar man säga att en invaliditetsersättning beror på hur hög premie du har betalat till försäkringsbolaget innan ersättningen ska betalas ut. Invaliditetsersättning får du om barnet till exempel blir så pass fysiskt skadat att hens möjligheter till att komma ut i arbetslivet som vuxen försvåras. 

 

Om ditt barn har ett behov av långvarig vård som gör att du som vårdnadshavare inte kan arbeta som vanligt så kan ni få ersättning för det via ert försäkringsbolag. Ersättningen betalas ut till det att barnet har fyllt 16-19 år beroende på vilket försäkringsbolag du har.

Om barnet drabbas av en sjukdom som gör att hen inte kan vara i skolan och du som förälder måste stanna hemma från jobbet kan ni ha rätt till sjukersättning, den motsvarar försäkringskassans ersättning och är skattepliktig. I dagsläget ligger det på cirka 10 000 kronor i månaden. 

Lämna ett svar