Hundförsäkring

Detta inlägg är ett sponsrat samarbete med hundförsäkring.se

 

Går du i tankarna att köpa en liten valp? Eller en stor hund? Kanske adoptera en hund som behöver ett nytt hem? Vad roligt!

Det finns massa saker som är viktiga att tänka på när du skaffar dig en ny livskamrat. Här följer några saker:

Har du den tiden det krävs?
Valpar kräver mycket omvårdnad och passning. Det är nästan som att ha ett litet spädbarn hemma. Fast ett som kryper redan från start. Unga hundar kan kräva mycket fysisk och mental stimulans.
Vuxna hundar får inte lämnas ensamma mer än sex timmar och en hund kräver ca 2-4 timmar aktiv tid av dig varje dag. 

Kostnaden
En hund kostar många tusenlappar att köpa. Sen ska den ha mat varje dag, den ska avmaskas och vaccineras, kanske blir den sjuk. Då kan det kosta dig många tusenlappar om du inte har försäkrat din kompis!

 

Titta på en försäkring redan idag. På hundförsäkring.se kan du snabbt och enkelt hitta den bästa och mest prisvärda försäkringen för dig och din hund. Sidan jämför populära alternativ utifrån pris, villkor, kundrecensioner och popularitet. Du kan också enkelt se vilken försäkring som är billigast för tillfället då de uppdaterar det regelbundet. 

 

Du behöver inte ha en hundförsäkring, det är inte obligatoriskt, men det kan vara dumsnålt att inte ha en försäkring. Många hundar skadar sig någon gång och flera raser har problem som gör att du kan behöva uppsöka veterinär oftare än du tänkt dig. Då är det väldigt bra att ha en försäkring så du som hundägare inte behöver oroa dig för dyra veterinärkostnader samtidigt som du oroar dig över din hund.

 

De allra flesta försäkringsbolagen har försäkringar som du kan teckna från att din hund är sex veckor och som sen är giltiga fram tills hunden blir mellan 5-7 år beroende på ras och försäkringsbolag. Det är viktigt att du läser igenom villkoren då vissa sjukdomar inte täcks av alla försäkringar, detta kan vara extra viktigt om du väljer en hundras som är starkt framavlad och kan ha mycket genetiska sjukdomar.  

Lämna ett svar