Tandblekning – gammal trend eller nymodighet?

Detta inlägg är ett sponsrat samarbete med bästtandblekning.se

 

Har du någonsin funderat på att bleka dina tänder? Har du kontaktat en klinik och känt att det skulle göra för stort hål i din plånbok? Har du någonsin funderat på om du skulle prova att bleka tänderna hemma men sen varit rädd för att förstöra tänderna? Det har nog de flesta.

 

På bästtandblekning.se har de testat och jämfört de mest populära märkena på tandblekning för hemmabruk, så att du ska slippa!

Visste du att vita tänder har eftersträvats i flera tusen år? Jo det är sant! Den första varianten av tandblekning som vi känner till utfördes redan år 2000 f.Kr. i Egypten. Egyptierna var väldigt utseendefixerade och ett vitt leende ansågs återspegla skönhet, social status och välstånd. 

På den tiden fanns inte tandborstar utan istället användes mjuka pinnar som man tuggade på och på så vis rengjorde sina tänder med. För att bleka sina tänder använde man pimpsten och vinäger, vilket var effektivt men också gjorde att tänderna kunde ruttna inifrån, inte särskilt trevligt.

Även de gamla romarna ville ha vitare tänder. De använde sig utav urin, de rikaste köpte importerat urin från Portugal som ansågs vara det bästa. Eftersom vi idag vet att ammoniak är blekande så antar vi att det kan ha fungerat. 

På medeltiden och fram till så sent som på 1800-talet slipade en barberare ner folks tänder och applicerade salpetersyra på deras tänder för att bleka dem. Tänderna blev vitare men det måste ha varit väldigt smärtsamt. 

Om du istället för att prova någon av ovanstående metoder föredrar att använda dig av en modern tandblekningsteknik (vilket vi rekommenderar) så finns det många prisvänliga alternativ. 

På bästtandblekning.se har Dentways tandblekningskit vunnit bäst i test, det kostar 499 kronor och kommer med många fördelar. Till exempel är det fri frakt, snabb leverans, peroxid fri formula, och bäst av allt: du får möjlighet att ha kontakt med en rådgivande tandsköterska.


Så besök bästtandblekning.se redan idag för att se över vilket alternativ som passar dig bäst och välkomna hösten med vitare tänder!

Lämna ett svar