Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Utbildning som ger dig jobb direkt

Arbetsmarknaden för humanister ser ljus ut och till hösten startar på olika universitet tre nya kandidatprogram inom kulturområdet.

Kunskap ger makt så det gäller att ha en kandidatexamen som håller för livet. Alla behöver utbildning för att kunna göra karriär. Ju mer du studerar desto mindre behov blir du av andra människor för att kunna ta dig fram i livet och i din karriär.

Alla är anpassade efter dagens arbetsmarknad och utformade i nära samarbete med studenter.

De nya utbildningarna på olika universitet är kandidatprogram i kulturentreprenörskap, i kultur- och samhällsanalys och i retorisk kommunikation. De är på 180 högskolepoäng vardera och det är platsgaranti på utbildningarna, vilket betyder att alla med rätt behörighet som söker kommer in. Är du inte berättigad studielån för att du kanske har tagit redan använt den så kan lån utan inkomst vara en fördel.

Nya krav ger nya utbildningar

Arbetsmarknaden i dag ställer nya krav på arbetstagarna, inte minst inom kulturområdet. Många nyutexaminerade humanister får projektanställningar, uppdragsanställningar eller startar eget. Detta är något som olik universitet runt om i Sverige har tagit fasta på i sina nya utbildningar, genom att lägga in kurser i entreprenörskap och projektledning. För vi behöver all den kunskap som ges från universitet. Även en kronprinsessa har massor av utbildningar bakom sig för att bli mindre beroende och för att klara av att axla rollen som statschef. Alla de nya utbildningarna har också möjlighet till praktik.

När man blir entreprenör vilket många blir så behöver man också utbildning i grunden därav entreprenörskap och projektledning i detta utbildningar.

Kandidatprogrammet i kulturentreprenörskap är en utbildning som kombinerar klassiska ämnen med tvärvetenskapliga verktygskurser. Huvudämnet kan vara textilvetenskap, konstvetenskap eller musikvetenskap. Textil är också bra om du ska jobba med mode och fashion framöver. Därutöver ingår ett biområde och korta tillvalskurser. Praktik och examensarbete inom huvudområdet ingår. Här ges utbildning igen inom det viktigaste för entreprenörer. En viktig komponent är också kurser i entreprenörskap som ger kunskap i småföretagandets villkor.

Retorik allt mer efterfrågat

Kandidatprogrammet i retorisk och litterär kommunikation förenar studierna i retorik och litteraturvetenskap med kurser inom andra humanistiska ämnen och med möjlighet till praktik på t.ex förlag eller inom media. Mediaföretag söker mer och mer folk därför är det också viktigt med utbildning inom just media. Du kan också starta eget när du har studerat media men det kan vara bra att praktisera först innan du startar eget inom detta område. Retorik är ett ämne som de senaste åren alltmer efterfrågas bland svenska arbetsgivare och studenter.

Att tjäna pengar genom klassen

Nu till saken som jag vill skriva om nämligen tjäna pengar till din klassresa.

Det ska inte behöva sluta som den där som just hade kommit ut ur fängelset.

Hos Delikatesskungen kan du tjäna pengar till din klassresa. Du kan sälja salami och ost till din familj, grannar och kompisar. Det är bara att knacka dörr i ditt eget område för jag vet att ingen tackar nej till varken ost eller salami för varenda människa äter dessa lättsålda produkter.

1. Attraktionslagen pengar 

Attraktionslagen pengar drar du till dig om du känner dig rik. Du kan endast attrahera det som finns på samma energinivå som du befinner dig på. Du måste alltså se till att du befinner dig i rätt energi. Vi drar till oss de människor och händelser som befinner sig på samma frekvens/våglängd som vi.

2. Vi attraherar känslomässigt.

Sanningen är att du får inte det du önskar, du får det du förväntar dig att få.

3. Vi måste själva vara delaktiga och se till att vi hamnar i rätt energi och flöde.

Du kan t.ex. inte dra till dig en kärlekspartner genom att sitta inne och önska, du måste bege dig ut i energin som är på samma våglängd som det du vill ha,

4. Du kan inte få något att växa i en ofruktsam mark.

Din skörd i livet kommer alltid att reflektera det du sår.

5. Dina tankar drar till dig liknande tankar.

Det som finns i dina tankar, handlingar eller känslor är den energin som kommer fortsätta växa om du inte gör en förändring. Det är också utifrån den grunden du sänder dina önskningar. Medvetet eller omedvetet, önskat eller oönskat.

6. Ofta är det viktigare att vi lär oss att inte attrahera fel,

slutar vi med det så kommer vi automatiskt attrahera sådan vi verkligen önskar.

7. Attraktionslagen svarar alltid på dina sanna tankar och känslor .

Attraktionslagen speglar dina tankar och känslor och ger dig mer av detta, det ger dig det du tänker och fokuserar på.

8. Vi skapar vårt liv konstant.

Eftersom vi skapar vårt liv konstans så kan vi hela tiden förändra vårt liv beroende på vad vi känner och tänker.

9. Attraktionslagen manifestation

Det du ger mest energi och uppmärksamhet är det som kommer att förverkligas i ditt liv. Du är det du tänker – det du har i ditt liv har du dragit till dig som en magnet. Dina tankar har manifesteras varje dag varje sekund.

10. Attraktionslagen meditation

Någon form av meditation rekommenderas. Det är i tystnaden vi kan höra oss själva. Vi kan höra oss skrika när vi går emot oss själva, vi hör helt enkelt hur vi mår och känner. Man kommer i kontakt med de undermedvetna strömmarna och vad som är på gång i våra liv och vad som är på väg in. Man lär sig att lyssna på sig själv.

Lämna ett svar

Till startsidan