Vill du synas här? Kontakta info@blogbiz.se

Vad vet du om bröstförstoring egentligen?

Överväger du en bröstförstoring? Det finns många tankar och funderingar som föregår en bröstförstoring. Det kan vara ett svårt beslut att operera brösten, eftersom det är en stor förändring och det är något du kommer att vilja överväga noga.

Innan du väljer att göra en bröstförstoring ska du se till att du har all nödvändig information, fakta och kunskap om risker, eftervård m.m. Detta är nödvändigt för att du ska känna dig bekväm kring operationen.

Om du är en av dem som funderar på att göra en bröstförstoring, men är osäker på om du är helt redo för det, så kan du på denna sida göra ett test som avslöjar hur mycket du vet om din kommande bröstoperation. Här är 4 snabba frågor som kan peka dig i riktning mot rätt beslut angående din bröstförstoringsoperation. Testet har tagits fram i samarbete med Bellakliniken, som har lång erfarenhet av plastikkirurgi. Lär dig ännu mer om bröstförstoring hos Bellakliniken.

Testa hur mycket du kan om bröstförstoring:

  1. Kan vem som helst få en bröstförstoring oavsett ålder?
  1. Vem som helst kan få en bröstförstoring
  2. Du måste vara 15 år gammal
  3. Du måste vara 18 år eller äldre

Svar: En bröstförstoring får endast utföras på personer över 18 år. Detta beror framför allt på att brösten måste vara färdigutvecklade innan man utför en bröstförstoringsprocedur.

  1. Kan man amma efter en bröstförstoring?

 

  1. Ja
  2. Nej
  3. Vanligtvis

 

Svar: De flesta människor ammar sina barn utan problem efter en bröstförstoring. Hos vissa personer kan amningen påverkas och mindre mjölk kan produceras om implantatet sätts in genom ett snitt längs bröstvårtan. Var samtidigt medveten om att amning kommer att förändra bröstet så att det blir mer slappt

 

  1. När kan jag återuppta idrottsaktiviteter efter en bröstförstoring?

 

Efter 2 veckor

Efter 4 veckor

Efter 6 veckor

 

Svar: Efter en bröstförstoring kan du gå promenader och cykla när som helst. Bellakliniken rekommenderar att du väntar till ca. 6–8 veckor efter en bröstförstoring med jogging, aerobics, gymnastik och styrketräning av bröstmusklerna.

 

Läs mer om bröstförstoringar på Bellaklinikens hemsida.

 

Lämna ett svar

Till startsidan